Spørgsmål til Lars Jørgensen | D-bedre.dk
D'bedre - byg med omtanke
   ≡ 

Vi lukker snart denne side, da den har for få besøg.


 
Spørgsmål til Lars Jørgensen
om det at bygge med omtanke
og med hensyntagen til miljøet

For at indsnævre søgning, kan der indtastes indtil 3 søgeord, adskilt af mellemrum
- eller vis alle spørgsmål og svar.

Annonce

Viser 10 tilfældige spørgsmål...

Gulvtæppe/Zibro

? Hej!

Vores brændeovn i stuen står på en skiferplade lagt direkte på gulvtæppet hvad gør man i det tilfælde man skal have nyt gulvtæppe eller blotlagt parketgulvet? Der er stålskorsten !

Lader man tæppet ligge under pladen eller skal man afmontere ovnen?


! Hej Peter

Du bør tale med din skorstensfejer om det.

Lars

Gasovn contra Zibro

? Vi har en let isoleret havestue som vi i forår og efterår opvarmer med en gasovn, jeg synes det giver temmelig meget kondens. Jeg har hørt en petroleumsovn som Zibro kondenserer mindre er det korrekt?


! Hej Peter

Ja gasovne producerer fugt. Jeg kender ikke den petroleumsovn du nævner. Du kunne måske installere en god lille brændeovn?

Lars

Skimmelsvamp på væg i værelse.

? Hej.

Vi har lige opdaget at der bag vores klædeskab i min søns værelse, var kommet et rimelig stort angreb af skimmelsvamp, der er hvide, sorte samt grønne svampe vækster, hvordan skal vi behandle det så vi undgår at det kommer igen, det er på to ydervægge i et gammelt hus. Det skal lige siges at der er ingen ventilation i huset af nogen art, hverken ud eller indsugning vil det evt. være en god ide at vi monterer nogle rør ventilatorer i hvert rum, men vigtigst af alt hvordan behandler vi det så det ikke kommer igen. Vi håber inderligt at du kan hjælpe os, da min søn bl.a. har fået konstant kløe og snue af det.


! Hej Robin

Det lyder som om det er skimmelsvamp forårsaget af kondens. Det vand der kondenseres stammer sandsynligvis fra jeres egen fordampning fra kroppen, madlavning, badning, tøjvask og lignende. Hvis du vil skimmelsvampen til livs må du nedsætte fugtproduktionen og/eller øge ventilationen. Det vil være en god enkel løsning med ventilation i vægge eller vinduer, men du kan også overveje at installere et anlæg. Vi har kigget på forskellige anlæg i programmet og du kan se om du kan inspireres af www.nilan.dk eller www.nrgi.dk.

Lars

Støjdæmpning i etageejendom

? Hej Lars.

Vi bor i en rigtig god etageejendom fra 1940, der er solidt udført i røde teglsten. Vores problem i ejendommen er støj fra henholdsvis overbo/underbo, da etageadskillelsen er udført i hule teglsten (så vidt jeg ved bliver de kaldt røsler/rømer sten el. lign.). Adskillelsen fungerer næsten som forstærker, hvilket betyder at skridt, samtale, musik osv. uden problemer kan høres af underboen.

Et sted i ejendommen har vi haft en skade på etageadskillelsen i forbindelse med en badeværelsesrenovering. Underboen har efterfølgende fået monteret gipslofter i hele lejligheden for at skjule gulvafløb osv. Gipsen har både skjult de nye installationer og fuldstændig ændret støvniveauet i lejligheden - men det har også kostet en pæn pose penge.

Mit spørgsmål går på om der findes en form for støjdæmpning, der kan lægges under gulvtæpper, trægulve og vinyl, der kan forbedre/løse støjniveauet mærkbart.


! Hej Martin

Der er mange måder at bedre situationen på og du bør nok kontakte en ingeniør med speciale i lydforhold, men jeg kan da komme med lidt inspiration. Det nedhængte gipsloft har I allerede konstateret er en teknisk god løsning ( jeg mener ikke den behøver at være dyr ). Et trægulv lagt flydende ( uden strøer ) på et tyndt lag EPS-isolering www.jackon.dk (Thermisol) eller www.sundolitt.dk eller lignende vil sandsynligvis også gøre underværker og du kan eventuelt lægge et eller flere lag gips ( www.gyproc.dk eller www.danogips.dk ) mellem trægulv og isolering og endelig kan du lægge en lydfuge mellem væg og gips.

Lars

Fliser på vådrumsmalede glasvæv

? Hej Lars

Er det lovligt at sætte Fliser op på væggene, når der er glasvæv, som er malet med flere gange vådrumsmaling, og at det sidder fast på vægge.


! By og Byg Anvisning 200 omhandler emnet vådrum. Hvis du låner eller køber den kan du se hvad man anbefaler i nye badeværelser. Jeg forstår på dit brev at du har et velfungerende badeværelse og at du ønsker at sætte fliser op på væggene. Hvis væggene er i god stand og du vådrumsbehandler dem inden du sætter fliser op har du sikret dig fornuftigt mod fremtidige problemer. Du kan læse mere om vådrumsbehandling på www.lip.dk.

Lars

Maling af køkkenlåger

? Hej

Jeg skal flytte i en lejlighed i en boligforening. Lejligheden er fra 1971 og skal renoveres i nær fremtid. Jeg vil indtil da gerne pynte på skabslågerne i køkkenet. Nuværende låger er i mørkt træ med runde grønne plastikgreb som går igennem hele lågen. Jeg havde forstillet mig at male lågerne og skifte grebene ud. Da det må være den billigste løsning. Men hvilken maling og hvor får jeg greb fra som kan dække det ca 5 cm store hul som der efterlades i lågerne, når de gamle greb tages af. Har du en ide?


! Hej Jytte

Det lyder som en god ide. Det er ikke helt enkelt at vælge malingstype til indvendigt træværk. Linoliemaling og trætjære er formidabelt til udendørs træværk, linolieemulsionsmaling og silikatmaling er formidabelt til indendørs vægge og lofter, kalk og silikatmaling er formidabelt til udvendige vægge. Der er mange fordele og ulemper ved de typer maling til indendørs træværk jeg kender.

Du skulle prøve at kontakte linoliemalingsproducenterne og høre hvad de har at tilbyde. F.eks. www.damsonpaint.dk eller hos Naturmaling i Vendersgade 5 i København.

Lars

Revner i fundament

? Hej Lars,

I har i nogle programmer kort været inde på problemet med revner i fundament.

Jeg har et hus fra 1960 med dette problem. (Ingen armering) Jeg savner en løsning for at udbedre dette. Har du en løsning?

Gerne en man selv kan lave.


! Hej Jan

Der er mange huse der løbene får mindre revner i fundamentet. Hvis huset til stadighed giver sig, er du nødt til at efterstøbe under fundamentet, hvis du vil stoppe fundamentet i at revne. Ellers kan du jo bare reparere efter behov.

Lars

Lim til udendørs brug

? Hvilken lim bruger man til at lime træ udendørs, om vinteren. På de lime jeg har kunnet finde, står der arbejdstemperatur på fra +10 til 45-50 grader.

Håber du kan hjælpe

Venlig hilsen Sven-Erik Culms


! Hej Sven-Erik

Jeg ved at limproducenterne har en trælim der kan klare meget lave temperaturer. Du kan spørge dig for hos trælasten.

Lars

Trægulv der gynger

? Hej Lars! Jeg bor i en lejlighed med trægulv. Desværre har håndværkerne dengang de lagde det på, gennemført det til nabolejligheden!

Bærebjælkerne der skal understøtte gulvet, har tilsyneladende ikke været ordentlig tørret, hvilket er ensbetydende med, at gulvet gynger både når min nabo og jeg selv bevæger os.

Har du nogen god løsning?

Venlig hilsen Lars


! Hej Lars

Det lyder som en værre gang klamp. Jeg kan ikke sige så meget om det uden at kende forholdene i detaljer. Du skulle nok henvende dig til en lokal byggesagkyndig for at få råd.

Lars

Plastvinduer

? Da vi har fået plastvinduer sat i vores hus for et par år siden, vil jeg gerne høre hvordan man fjerner disse kedelige sorte render på vinduerne - hvad skal man bruge dertil.

På forhånd tak, hilsen Elsebeth


! Hej Elsebeth

Det er en af plastikvinduernes dårlige sider, de bliver også grimme i overfladen med tiden. Måske kan producenterne give et godt råd, jeg er ofte stødt på problemet, men jeg ved ikke om der er en løsning.

Lars

Annonce


Sidevisninger siden 1. august 2021: 2713.

D'bedre - byg med omtanke
Kontakt os
Sitemap
D'bedre er udgivet af Power Media Production ApS
© 2003-2023, alle rettigheder forbeholdes.
Vi anvender kun web-serverens nødvendige cookies.
Vi gemmer ingen data.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google's annoncer og YouTube video.
Web-design © PMP Group - version: 13-11-2021.